Premier Chin Li Keqiang podpisał dekret o wdrożeniu ustawy o bezpieczeństwie żywności.
Rozporządzenie, które ma obowiązywać od 1 grudnia, podkreślało surowszy nadzór, wymagając od rządu ustanowienia jednolitego i autorytatywnego mechanizmu działania w celu wzmocnienia regulacji.
Zoptymalizowane zostały podstawowe systemy dotyczące monitorowania ryzyka i ustanowienia standardów bezpieczeństwa żywności.
Rozporządzenie wyjaśniło podstawowe obowiązki producentów i podmiotów gospodarczych w zakresie bezpieczeństwa żywności, określiło obowiązki głównych liderów korporacyjnych, regulowało przechowywanie i transport produktów spożywczych, zakazało fałszywej promocji produktów spożywczych i poprawiło zarządzanie specjalną żywnością.
Źródło: http://global.chinadaily.com.cn/a/201910/31/WS5dba85d9a310cf3e35574b83.html
Masz pytania dotyczące importu z Chin do Polski? Możemy Ci pomóc!
Nasz specjalista skontaktuje się z Tobą i udzieli wszystkich potrzebnych informacji.
W trakcie niezobowiązującej rozmowy telefonicznej możesz dowiedzieć się:
Wypełnij formularz, a skontaktujemy się z Tobą w ciągu maksymalnie 24h.