Chiński producent tofu zatrudnia profesjonalnych testerów zapachu sojowych bloków. Snifferzy, bo tak nazywają się zawodowi „wąchacze”, są kluczowymi osobami w procesie produkcji tofu.
Jumeihe Soybean Products Co, to jeden z większych chińskich producentów, który prowadzi rekrutację w poszukiwaniu wykwalifikowanych snifferów tofu. Zhou Chengrong pracuje w firmie od lat jako mistrz w wąchaniu tofu. Zhou testuje fermentujące bloki soi pod względem zapachu, struktury i poprawności procesu produkcji. Najlepsze partie tofu wybierane są przez Zhou, oczyszczane z ziołowej marynaty i transportowane do fabryki pakującej żywność.
Tofu w trakcie fermentacji w pewnym momencie osiąga wyjątkowy smak, także sniffer jest niezbędny w procesie produkcji. Jego zadaniem jest kontrola procesu i pobranie tofu z marynaty w chwili, gdy osiągnie najlepszy smak i zapach.
W Jumeihe Soybean Products Co co dziesiąty pracownik jest profesjonalnym snifferem. Od ich osądów na temat smaku i zapachu zależy sukces produkcji.
Więcej informacji na stronie: http://www.chinadaily.com.cn/a/201905/27/WS5ceb41fda3104842260bde7a.html
Masz pytania dotyczące importu z Chin do Polski? Możemy Ci pomóc!
Nasz specjalista skontaktuje się z Tobą i udzieli wszystkich potrzebnych informacji.
W trakcie niezobowiązującej rozmowy telefonicznej możesz dowiedzieć się:
Wypełnij formularz, a skontaktujemy się z Tobą w ciągu maksymalnie 24h.